Biyofizik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyofizik Yüksek Lisans Programı, biyolojik sistemlerin fiziksel prensiplerini ve tekniklerini inceleyen bir programdır. Bu programda, proteinlerin yapı ve fonksiyonları, hücresel sinyalleşme, moleküler biyoloji, biyofiziksel teknikler ve biyofiziksel modelleme gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere, biyofiziksel ölçümler, spektroskopi, mikroskopi, biyofiziksel modelleme ve veri analizi gibi konularda pratik beceriler kazandırılır. Mezunlar, akademik araştırmalar yapabilir, biyoteknoloji şirketlerinde veya araştırma merkezlerinde biyofiziksel analizler ve modellemeler gerçekleştirebilir veya sağlık sektöründe biyofizik danışmanlığı yapabilirler.