Aktüerya Bilimleri Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Aktüerya Bilimleri Yüksek Lisans Programı, finansal risk analizi, sigorta matematiği ve istatistiksel modelleme üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere finansal piyasaları analiz etme, sigorta poliçeleri tasarlama, risk tahminleri yapma ve sigorta primlerini hesaplama becerileri sağlar. Öğrenciler, matematiksel ve istatistiksel modelleme tekniklerini kullanarak risk analizi yapar, finansal verileri analiz eder ve sigorta şirketlerinde veya finans kurumlarında kullanılan aktüeryal yöntemleri öğrenirler. Mezunlar, sigorta sektöründe aktüeryal analiz yapabilir, finansal kurumlarda risk değerlendirmesi yapabilir veya danışmanlık firmalarında çalışabilirler.