Barış Ve Çatışma Çalışmaları Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar?

Barış ve Çatışma Çalışmaları Yüksek Lisans Programı, uluslararası ilişkilerin barış ve çatışma süreçlerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere çatışma analizi, barış süreçleri, arabuluculuk, barış yapımı, insani yardım ve post-savaş inşası gibi konuları kapsar. Mezunlar, uluslararası örgütlerde çalışabilir, barış ve çatışma alanında araştırmalar yapabilir, sivil toplum kuruluşlarında görev alabilir ve barış süreçlerine katkıda bulunabilirler.