Analitik Kimya Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Analitik Kimya Yüksek Lisans Programı, analitik kimya alanında derinlemesine bir eğitim sunan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere kimyasal analiz yöntemlerini, enstrümantal analiz tekniklerini ve laboratuvar becerilerini öğretir. Öğrenciler, numune hazırlığı, kalibrasyon, spektroskopi, kromatografi ve elektrokimya gibi analiz yöntemlerini kullanarak kimyasal bileşikleri tanımlama ve miktarlarını belirleme becerilerini geliştirirler. Ayrıca, kalite kontrol ve güvence, numune alımı ve analitik verilerin istatistiksel analizi gibi konuları da öğrenirler. Mezunlar, araştırma laboratuvarlarında, endüstriyel laboratuvarlarda veya analitik hizmet sağlayan kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca, ilaç, gıda, çevre ve enerji gibi sektörlerde analitik kimyager olarak görev alabilirler.