Çevre Tasarımı Yüksek Lisans Programı Nedir

Çevre Tasarımı Yüksek Lisans Programı, çevre dostu ve sürdürülebilir tasarım prensiplerini kullanarak çevre sorunlarına çözüm üretmeyi hedefleyen bir programdır. Bu programda, öğrencilere sürdürülebilir mimari, yeşil altyapı tasarımı, enerji verimliliği, atık yönetimi, çevresel malzeme seçimi gibi konular üzerinde derinlemesine bilgi verilir. Ayrıca, doğal kaynakların korunması, çevre etkilerinin azaltılması ve kullanıcıların çevresel farkındalığının artırılması için tasarım stratejileri geliştirilir. Çevre Tasarımı mezunları, mimarlık firmalarında, şehir planlama birimlerinde, sürdürülebilirlik danışmanlık şirketlerinde veya çevre projeleri geliştirme kuruluşlarında çalışabilirler.