Bilgisayar Ortamında Mimari Tasarım Yüksek Lisansı

Bilgisayar Ortamında Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı, bilgisayar tabanlı tasarım alanında uzmanlaşmış mimarlar yetiştirmeyi amaçlayan bir programdır. Bu programda, bilgisayar destekli tasarım (CAD), bilgisayar grafikleri, modelleme ve simülasyon teknikleri, dijital görselleştirme ve 3D modelleme gibi konular ayrıntılı olarak incelenir. Mezunlar, mimari tasarım ofislerinde, inşaat firmalarında veya kentsel planlama projelerinde çalışabilirler. Ayrıca, akademik araştırmalar yapma veya öğretim görevlisi olarak çalışma imkanları da mevcuttur.