İnanç Turizmi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

İnanç Turizmi Yüksek Lisans Programı, dini ve kültürel değerlere dayalı turizm faaliyetlerini inceleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere inanç turizmi sektörüyle ilgili teorik ve pratik bilgileri sunar. Öğrencilere inanç turizmi tarihi, dini ve kültürel mirasın turizm açısından değerlendirilmesi, inanç turizmi destinasyonları, turistik ürün geliştirme, turizm pazarlaması ve sürdürülebilirlik gibi konularda derinlemesine bir eğitim verilir.

İnanç Turizmi Yüksek Lisans Programı mezunları, turizm sektöründe inanç turizmi destinasyonlarının yönetimi, turizm planlaması ve pazarlaması, turizm danışmanlığı, kültür mirası koruma ve turizm politikaları gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, turistik tesislerin inanç turizmi açısından değerlendirilmesi ve sürdürülebilirlik projeleri gibi konularda uzmanlaşabilirler.