Antropoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Antropoloji Yüksek Lisans Programı, insan toplumlarının kültürel, sosyal ve biyolojik boyutlarını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere antropolojik teorileri, araştırma yöntemlerini ve etnografik analizleri öğretir. Öğrenciler, farklı kültürlerin yapısını, değişim süreçlerini ve toplumsal dinamiklerini anlamak için etnografik çalışmalar yaparlar. Ayrıca, antropolojik yaklaşımları kullanarak kültürel çeşitlilik, sosyal eşitsizlik, cinsiyet ve kimlik gibi konuları incelerler. Mezunlar, akademik araştırma, etnografik çalışmalar veya kültürel antropolojiye dayalı projelerde çalışabilirler. Ayrıca, kamu sektöründe kültürel politikaların oluşturulması, sosyal hizmetler veya kültürel miras alanlarında görev alabilirler.