İmmünoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

İmmünoloji Yüksek Lisans Programı, bağışıklık sistemiyle ilgili temel bilgi ve becerileri geliştirmek için öğrencilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere immünoloji alanında geniş bir perspektif sunarak, bağışıklık sistemi mekanizmalarını, immünolojik hastalıkları, immün terapi yöntemlerini ve bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri inceler.

İmmünoloji Yüksek Lisans Programı mezunları, araştırma laboratuvarlarında, sağlık kuruluşlarında, biyoteknoloji firmalarında ve akademik kurumlarda immünoloji araştırmaları yapabilirler. Ayrıca, immünolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde yer alabilir, immün terapi yöntemlerini uygulayabilir ve immünoloji alanında danışmanlık yapabilirler.