Farmasötik Kimya Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Farmasötik Kimya Yüksek Lisans Programı, ilaçların kimyasal bileşenlerini, sentezini, analizini ve ilaç geliştirme sürecini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, ilaç kimyası, ilaç sentezi, ilaç analiz yöntemleri, farmasötik formülasyonlar ve ilaç kalite kontrolü gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilaç firmalarında, araştırma merkezlerinde, akademik kurumlarda veya sağlık otoritelerinde çalışabilirler. İlaç sentezi yapabilir, ilaçların kimyasal analizlerini gerçekleştirebilir, farmasötik formülasyonlar üzerinde çalışabilir ve ilaçların kalite kontrolünü sağlayabilirler. Ayrıca, yeni ilaç geliştirme süreçlerine katkıda bulunabilir ve ilaç endüstrisinde yenilikçi çözümler üretebilirler.