Bilişsel Bilimler Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Bilişsel Bilimler Yüksek Lisans Programı, bilişsel psikoloji, bilişsel nörobilim, dilbilim ve felsefe gibi disiplinleri birleştirerek bilişsel süreçlerin çalışmasını anlamayı amaçlayan bir programdır. Bu programda, öğrencilere bilişsel süreçlerin yanı sıra bilinç, zihin felsefesi, dil edinimi, karar verme, bilişsel gelişim ve bilişsel modeller gibi konular üzerinde derinlemesine bilgi sağlanır. Mezunlar, akademik araştırmalar yapabilir, bilişsel modelleme çalışmalarına katılabilir veya endüstriyel projelerde yer alabilirler. Çalışma alanları arasında üniversiteler, araştırma merkezleri, beyin ve zihin sağlığı kuruluşları ve danışmanlık firmaları yer alır.