Askeri Psikoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar?

Askeri Psikoloji Yüksek Lisans Programı, askeri ortamlarda psikolojiye odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, askeri personelin psikolojik sağlığını, stres yönetimini, liderlik becerilerini ve askeri operasyonlarda psikolojik destek sağlama yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Öğrencilere askeri personelin psikolojik ihtiyaçlarını anlama, savaş sonrası travma yönetimi, psikolojik değerlendirme teknikleri ve askeri liderlik prensipleri gibi konular öğretilir. Mezunlar, askeri birimlerde psikolojik destek sağlayabilir, askeri personelin eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarını karşılayabilir ve askeri operasyonlarda psikolojik stratejiler geliştirebilir.