Fen Bilgisi Eğitim Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Fen Bilgisi Eğitim Yüksek Lisans Programı, fen bilimlerinin öğretimi ve öğrenimi üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, fen bilimleri eğitimi teorilerini, öğretim yöntemlerini, öğrenme süreçlerini, ölçme ve değerlendirme tekniklerini, müfredat geliştirme süreçlerini ve fen eğitimi araştırmalarını incelerler.

Mezunlar, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında fen bilgisi öğretmeni olarak çalışabilir, öğretim materyali ve müfredat geliştirme projelerinde görev alabilir, eğitim kurumlarında yöneticilik yapabilir veya akademik kurumlarda araştırma ve öğretim görevlisi olarak çalışabilirler. Ayrıca, fen bilimleri öğretiminde yenilikçi yaklaşımlar geliştirebilir, öğrenme süreçlerini etkileşimli hale getirebilir, fen bilimleri eğitimiyle ilgili araştırmalar yapabilir ve öğretim uygulamalarını değerlendirebilirler.