Bitki Koruma Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bitki Koruma Yüksek Lisans Programı, bitkilerin hastalıklarına, zararlılarına ve zararlı organizmalarla mücadele yöntemlerine odaklanan bir programdır. Bu programda, bitki patolojisi, zararlı böcek ve böceklerle mücadele, bitki karantina, biyokontrol, bitki genetiği ve bitki hastalıklarıyla mücadele stratejileri gibi konular detaylı olarak incelenir.

Öğrencilere, bitki koruma teknikleri, tarım ilaçları kullanımı, biyolojik mücadele yöntemleri ve entegre zararlı yönetimi gibi konular üzerinde uzmanlık kazandırılır. Mezunlar, tarım sektöründe, araştırma kurumlarında, tarım danışmanlık firmalarında veya kamu kurumlarında bitki koruma uzmanı, tarım danışmanı veya araştırmacı olarak çalışabilirler. Ayrıca, üretici birimlerde veya tarım ilaçları şirketlerinde görev alarak bitki koruma uygulamalarının geliştirilmesine katkıda bulunabilirler.