Avrupa Birliği İktisadı Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Avrupa Birliği İktisadı Yüksek Lisans Programı, Avrupa Birliği'nin ekonomik politikalarını, entegrasyon sürecini ve ekonomik ilişkilerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere AB ekonomi politikalarını, ekonomik entegrasyon sürecini, AB içi ve AB dışı ticaret ilişkilerini ve AB ekonomik yapısını derinlemesine öğretir. Mezunlar, uluslararası ekonomik kuruluşlarda çalışabilir, özel sektörde uluslararası ticaret ve yatırım alanlarında görev alabilir, kamu sektöründe AB politikalarının uygulanması sürecinde rol alabilir ve akademik araştırmalar yapabilirler.