Bağımlılıkta Moleküler Çalışmalar Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Bağımlılıkta Moleküler Çalışmalar Yüksek Lisans Programı, bağımlılığın moleküler ve genetik temellerini, nörobiyolojisini ve farmakolojisini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere bağımlılıkla ilişkili genetik faktörleri, nörotransmitter sistemlerini, moleküler biyoloji tekniklerini ve farmakolojik tedavi stratejilerini öğretir. Mezunlar, bağımlılıkla ilgili araştırmalar yapabilir, ilaç geliştirme çalışmalarına katkıda bulunabilir, moleküler biyoloji laboratuvarlarında çalışabilir ve bağımlılığın nörobiyolojik mekanizmalarını anlamaya yönelik çalışmalarda bulunabilirler.