İktisadi Gelişme Yüksek Lisans Programı Nedir ?

İktisadi Gelişme Yüksek Lisans Programı, ekonomik büyüme, kalkınma ve sürdürülebilirlik arasındaki ilişkileri anlamayı ve yönetmeyi hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere iktisat teorisi, kalkınma ekonomisi, ekonomik politika, sürdürülebilirlik, finans, işletme ve proje değerlendirmesi gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

İktisadi Gelişme Yüksek Lisans Programı, öğrencileri ekonomik gelişme süreçlerini analiz etmeye, politika önerileri geliştirmeye, işletmelerde sürdürülebilirlik stratejileri oluşturmaya ve kalkınma projelerini yönetmeye yönlendirir. Mezunlar, devlet kurumlarında, uluslararası kuruluşlarda, finans sektöründe veya özel sektörde kalkınma uzmanı, ekonomist, politika analisti veya proje yöneticisi olarak çalışabilirler. Ayrıca, kalkınma projelerinin değerlendirilmesine katkıda bulunabilir, ekonomik politikaların etkisini analiz edebilir ve sürdürülebilirlik stratejilerinin oluşturulmasına katılabilirler.