Sosyal Bilimler Özelinde Araştırma Etiği (İngilizce) Nedir?

Sosyal Bilimler Özelinde Araştırma Etiği sertifikası, sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacıların, insan katılımcıları olan araştırmalarında etik ilkeleri anlamalarını ve uygulamalarını sağlamayı amaçlayan bir sertifikadır. Bu sertifika, araştırma etiği konusunda bilgisi olmayan kişilerin, araştırmalarını etik bir şekilde yürütmelerine yardımcı olur.

Sertifika programı, araştırma etiği ilkeleri, araştırma tasarımı ve uygulanması, veri toplama ve analizi, raporlama ve yayınlama ile ilgili konuları kapsar. Program, araştırmacıların etik sorunları anlamalarına ve etik kararlar vermelerine yardımcı olacak bir dizi araç ve yöntem sunar.

Sosyal bilimlerde araştırma etiği, insan katılımcıları olan araştırmalarda doğru ve etik bir şekilde davranmayı gerektirir. Bu tür araştırmaların yapılması, araştırmacıların katılımcılara saygı göstermeleri, gizliliklerini korumaları ve onların rızalarını alarak çalışmalarını yürütmelerini gerektirir. Ayrıca, araştırmaların toplum, kültür ve çevreye saygı göstermesi, çıkar çatışmalarını önlemesi ve sonuçlarının doğru bir şekilde raporlanması da gereklidir.

Sosyal Bilimler Özelinde Araştırma Etiği sertifikası programı, araştırmacıların bu etik sorumlulukları anlamalarına ve uygulamalarına yardımcı olur. Sertifika sahipleri, insan katılımcıları olan araştırmaları etik bir şekilde yürütmek ve araştırmaları doğru bir şekilde raporlamak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olacaklardır.

Sertifika Programına Bakınız.

Sosyal Bilimler Özelinde Araştırma Etiği (İngilizce)