Bilgi, Belge Yönetimi Yüksek Lisans Programı Nedir

Bilgi Ve Belge Yönetimi Yüksek Lisans Programı, bilgi ve belge yönetimi alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir lisansüstü programdır. Bu program, bilgi yönetimi, arşivcilik, belge yönetimi, bilgi güvenliği ve dijital arşivleme gibi konuları kapsar.

Öğrenciler, bilgi kaynaklarını toplayabilir, sınıflandırabilir ve yönetebilir, belge arşivleme süreçlerini tasarlayabilir, elektronik belge yönetim sistemleri kullanabilir ve bilgi güvenliği önlemlerini uygulayabilirler. Mezunlar, kamu kurumları, üniversiteler, kütüphaneler, arşivler ve özel şirketlerde bilgi ve belge yöneticisi, arşiv uzmanı veya bilgi güvenliği danışmanı olarak çalışabilirler.