Enerji Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı Nedir?

Enerji Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı, enerji kaynaklarının sürdürülebilir ve etkin bir şekilde yönetilmesini amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, enerji kaynaklarının değerlendirilmesi, enerji talebi ve arzı, enerji verimliliği, enerji politikaları ve enerji kaynaklarının korunması gibi konuları incelerler.

Mezunlar, enerji şirketlerinde, enerji planlama birimlerinde, devlet kurumlarında veya enerji danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Enerji kaynaklarının değerlendirilmesini yapabilir, enerji verimliliği projeleri geliştirebilir, enerji talebi ve arzını analiz edebilir ve enerji politikalarının oluşturulmasına katkı sağlayabilirler.