Ekonomi Ve Yönetim Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ekonomi ve Yönetim Yüksek Lisans Programı, ekonomik prensipleri işletme ve yönetim konularıyla birleştiren bir programdır. Bu programda öğrenciler, işletme teorilerini ve uygulamalarını ekonomik analizlerle birleştirerek organizasyonların performansını optimize etmeyi öğrenirler.

Stratejik yönetim, pazarlama, finans, operasyon yönetimi ve insan kaynakları gibi konular programın temelini oluşturur. Mezunlar, şirketlerin yönetim kadrolarında, danışmanlık firmalarında, kamu sektöründe veya girişimcilik alanında yönetici, stratejik planlama uzmanı veya işletme danışmanı olarak çalışabilirler. Ayrıca, akademik kariyer yapma ve işletme-ekonomi araştırmaları yürütme imkanı da bulunmaktadır.