Bilim Tarihi Felsefesi Yüksek Lisans Programı

Bilim Tarihi ve Felsefesi Yüksek Lisans Programı, bilimsel düşüncenin tarihini ve felsefi temellerini araştıran bir programdır. Bu programda, bilimsel yöntemler, bilim felsefesi akımları, bilimsel paradigmalar ve bilim tarihi üzerine yapılan çalışmalar ayrıntılı olarak incelenir. Mezunlar, bilim felsefesi araştırmacısı, bilim tarihi uzmanı, bilim yazarı veya eğitimci olarak çalışabilirler. Ayrıca, bilimsel yayınlar yapabilir, araştırma projelerinde yer alabilir veya akademik düzeyde dersler verebilirler.