Bankacılık Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bankacılık Yüksek Lisans Programı, bankacılık sektörünün işleyişini, finansal piyasaları, risk yönetimini ve banka operasyonlarını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere finansal analiz, bankacılık hukuku, kredi değerlendirmesi, portföy yönetimi ve banka stratejileri gibi konuları öğretir. Mezunlar, bankacılık sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilir, finansal kuruluşlarda risk yönetimi yapabilir, bankacılık danışmanlığı hizmeti verebilirler.