Çerkez Dili Ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı Nedir

Çerkez Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı, Çerkes kültürü, dilbilgisi ve edebiyatı üzerine odaklanan bir programdır. Bu programda, öğrencilere Çerkes dilinin yapısı, tarihî gelişimi, dilbilgisi kuralları, Çerkes edebiyatının tarihî seyri ve önemli eserler üzerine bilgi verilir. Ayrıca, Çerkes kültürü, folklor ve kültürel arka planı üzerine çalışmalar yapılır. Çerkez Dili ve Edebiyatı mezunları, akademik kurumlarda öğretim görevlisi olarak çalışabilir, kültür ve sanat kurumlarında görev alabilir, dil ve kültür araştırmaları yapabilir veya çeviri ve editörlük gibi alanlarda çalışabilirler.