Bilişim Teknolojileri Mühendisliği Yl. Prg. Nedir ?

Bilişim Teknolojileri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, bilişim teknolojilerinin analizi, tasarımı, uygulanması ve yönetimi konularında öğrencilere ileri düzeyde eğitim sağlayan bir programdır. Bu programda, yazılım mühendisliği, ağ teknolojileri, veri tabanı yönetimi, proje yönetimi, güvenlik ve bilgisayar sistemleri gibi konular ayrıntılı olarak ele alınır. Mezunlar, bilişim sistemleri mühendisi, proje yöneticisi, sistem analisti, ağ yöneticisi veya yazılım mimarı gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Çalışma alanları arasında yazılım şirketleri, teknoloji firmaları, telekomünikasyon şirketleri, kamu kurumları ve araştırma kuruluşları yer alır.