Ekonomi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ekonomi Yüksek Lisans Programı, ekonomi disiplininin ileri düzeyde incelendiği bir programdır. Bu programda öğrenciler, mikroekonomi, makroekonomi, uluslararası ekonomi, finans, işletme ve ekonomik politika gibi konuları derinlemesine öğrenirler. Ekonomi yüksek lisans programı, öğrencilere ekonomik teorileri analitik ve eleştirel bir şekilde değerlendirme becerisi kazandırır.

Mezunlar, bankacılık sektöründe, finans kurumlarında, kamu sektöründe, uluslararası kuruluşlarda, araştırma kurumlarında ve danışmanlık firmalarında ekonomist, analist veya danışman olarak çalışabilirler. Ayrıca, akademik kariyer yapma ve ekonomik araştırmalar yürütme imkanı da vardır.