Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı Nedir

Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı, bilgisayar teknolojileri ve bilişim alanında derinlemesine bilgi ve beceri kazandıran bir programdır. Bu programda, yazılım geliştirme, ağ yönetimi, veri tabanı yönetimi, web tasarımı, bilgi güvenliği, yapay zeka ve büyük veri gibi konular ayrıntılı olarak incelenir.

Mezunlar, yazılım mühendisi, sistem analisti, ağ yöneticisi, veritabanı uzmanı, web geliştirici veya bilgi güvenliği uzmanı gibi çeşitli rollerde çalışabilirler. Çalışma alanları arasında yazılım şirketleri, teknoloji firmaları, bankacılık ve finans sektörü, sağlık hizmetleri, kamu kurumları ve danışmanlık şirketleri yer alır.