Biyomühendislik Ve Bilimleri Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyomühendislik ve Bilimleri Yüksek Lisans Programı, öğrencilere biyomühendislik alanında ileri düzeyde bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu program, biyoloji, mühendislik ve tıp bilimlerinin kesişim noktasında yer alır. Öğrenciler, biyolojik sistemlerin anlaşılması, analiz edilmesi ve mühendislik prensiplerinin uygulanması konularında eğitim alırlar.

Program, biyomedikal cihazlar ve teknolojiler, biyosensörler, biyomoleküler mühendislik, biyomedikal görüntüleme, biyomateryaller gibi birçok alanda uzmanlaşma imkanı sunar. Biyomühendislik ve Bilimleri Yüksek Lisans mezunları, sağlık sektöründe, ilaç ve biyoteknoloji endüstrisinde, araştırma kurumlarında, akademide ve medikal cihaz şirketlerinde çalışma fırsatları bulabilirler.