Bilişsel Nöropsikoloji Yl. Prg. Nedir?

Bilişsel Nöropsikoloji Yüksek Lisans Programı, nöropsikoloji alanında ileri düzeyde eğitim sağlayan bir programdır. Bu programda, beyin işlevleri ile bilişsel süreçler arasındaki ilişki incelenir ve beyin hasarı veya nörolojik bozukluklarla ilişkili bilişsel sorunlar üzerinde odaklanılır.

Öğrencilere, nöropsikolojik değerlendirme yöntemleri, rehabilitasyon teknikleri, bilişsel rehabilite programları ve nöropsikolojik araştırma yöntemleri konularında kapsamlı bir eğitim verilir. Mezunlar, nöropsikolog olarak çalışabilir, nöroloji merkezleri veya rehabilitasyon merkezlerinde görev alabilir veya akademik kariyer yapabilirler.