Grafik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Grafik Yüksek Lisans Programı, görsel iletişim alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, grafik tasarımın teorik ve pratik yönlerini derinlemesine ele alır. Öğrencilere yaratıcı tasarım projeleri geliştirme, tipografi, renk teorisi, görsel iletişim stratejileri ve dijital medya uygulamaları gibi konuları kapsar.

Program mezunları, reklam ajanslarında, tasarım stüdyolarında, yayınevlerinde veya medya kuruluşlarında grafik tasarımcı, sanat yönetmeni, kreatif direktör veya görsel iletişim danışmanı gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, serbest çalışarak farklı müşterilere hizmet verebilir veya akademik düzeyde araştırma ve öğretim yapabilirler.