Biyomedikal Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Biyomedikal Yüksek Lisans Programı, biyoloji, tıp ve mühendislik disiplinlerini birleştirerek tıbbi cihazlar ve teknolojilerin geliştirilmesine odaklanan bir programdır. Bu programda, tıbbi görüntüleme sistemleri, medikal sensörler, protezler, biyomedikal sinyal işleme, biyomedikal görüntüleme, biyomühendislik ve biyomedikal cihaz tasarımı gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere, biyomedikal cihazların prensipleri, tasarım ve test yöntemleri, klinik uygulamalar ve güvenlik standartları gibi konularda bilgi ve beceriler kazandırılır. Mezunlar, medikal cihaz şirketlerinde, sağlık hizmetleri kuruluşlarında, araştırma merkezlerinde veya akademik kurumlarda çalışabilir, biyomedikal cihaz tasarımı, test ve kalite kontrol süreçlerinde görev alabilir veya sağlık sektöründe danışmanlık hizmetleri verebilirler.