Azerbaycan Türkçesi Ve Edebiyatı Yl. Prg. Nedir ?

Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı, Azerbaycan Türkçesi dilini, edebiyatını ve kültürünü inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere Azerbaycan Türkçesi dil bilgisi, edebi eserler, kültürel unsurlar ve tarih üzerine derinlemesine bir anlayış sağlar. Mezunlar, dil eğitimi verme, çeviri, akademik araştırmalar ve kültürel projelerde çalışabilirler. Ayrıca, Türk dünyasıyla ilişkili kurumlar ve kuruluşlarla işbirliği yapabilirler.