Biyokimya Bilimi Ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyokimya Bilimi ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programı, biyokimya alanında temel bilgi ve becerileri geliştiren bir programdır. Bu programda, biyokimyasal süreçler, moleküler biyoloji, protein yapı ve fonksiyonu, enzimler, metabolizma ve genetik gibi konular üzerinde derinlemesine çalışılır.

Öğrencilere laboratuvar deneyleri, biyokimyasal analiz teknikleri ve moleküler biyoloji yöntemleri konusunda pratik beceriler kazandırılır. Mezunlar, akademik araştırmalar yapabilir, ilaç ve biyoteknoloji şirketlerinde çalışabilir, sağlık sektöründe veya araştırma laboratuvarlarında görev alabilirler. Ayrıca, biyokimyasal analizler ve araştırmalar gerçekleştiren kuruluşlarda veya kalite kontrol laboratuvarlarında çalışma imkanı bulunmaktadır.