Arkeoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Arkeoloji Yüksek Lisans Programı, insanlık tarihini ve kültürel mirası anlamak için arkeolojik yöntemlerin kullanıldığı bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere arkeolojik kazı tekniklerini, arkeolojik veri analizini, arkeolojik teorileri ve tarihi dönemleri inceleme becerilerini öğretir. Mezunlar, arkeoloji projelerinde çalışabilir, müzelerde veya arkeolojik sitlerde uzman olarak görev alabilir, akademik araştırmalar yapabilir veya kültürel mirasın korunması ve restorasyonu konularında çalışabilirler.