Biyokimya Ve Klinik Biyokimya Yüksek Lisans Programı Nedir?

Biyokimya ve Klinik Biyokimya Yüksek Lisans Programı, biyokimya disiplinini klinik uygulamalarla birleştiren bir programdır. Bu programda, biyokimyasal analizlerin klinik tanı ve tedavideki rolü, biyokimya testleri ve yöntemleri, tıbbi laboratuvar yönetimi, klinik biyokimya laboratuvarında kalite kontrol gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere laboratuvar becerileri, biyokimyasal testlerin yorumlanması ve klinik kararlar için kritik değerlendirme yetenekleri kazandırılır. Mezunlar, sağlık kuruluşlarında klinik biyokimya laboratuvarlarında çalışabilir, tıbbi laboratuvar yönetimi görevlerinde yer alabilir veya araştırma ve akademik kariyer yapabilirler.