Gelişim Psikolojisi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Gelişim Psikolojisi Yüksek Lisans Programı, insanların yaşam boyunca yaşadıkları psikolojik değişimleri, gelişimsel süreçleri ve etkileyen faktörleri incelemeyi amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, bireysel gelişim, sosyal ve duygusal gelişim, bilişsel gelişim, dil gelişimi gibi konuları incelerler. Ayrıca, gelişimsel psikoloji araştırma yöntemleri ve değerlendirme araçları hakkında bilgi sahibi olurlar.

Mezunlar, çeşitli kurumlarda (üniversiteler, araştırma merkezleri, sağlık kuruluşları, eğitim kurumları vb.) akademik veya araştırma görevlerinde çalışabilirler. Gelişim psikolojisi araştırmaları yapabilir, gelişimsel değerlendirme ve danışmanlık hizmetleri sunabilir, eğitim kurumlarında rehberlik hizmeti verebilir veya eğitim programları geliştirebilirler. Ayrıca, gelişim psikolojisi alanında ilerlemek için doktora programlarına devam edebilirler.