Hayvan Sağlığı Ekonomisi Yüksek Lisans Programı

Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı, hayvan sağlığı, ekonomi ve işletme konularını birleştirerek hayvansal üretim sektöründeki ekonomik ve işletme yönetimi konularında uzmanlaşmayı hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere hayvan sağlığı politikaları, ekonomik analiz yöntemleri, tarım işletmeciliği, pazarlama stratejileri, kaynak yönetimi ve işletme finansı gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Öğrenciler, hayvansal üretim işletmelerinin ekonomik performansını değerlendirme, işletme stratejileri geliştirme, pazarlama planları oluşturma ve kaynakların etkin kullanımını sağlama becerilerini geliştirir. Mezunlar, tarım işletmelerinde, hayvancılık işletmelerinde, tarım kooperatiflerinde, tarım danışmanlık firmalarında veya devlet kurumlarında tarım politikası analisti, tarım işletmeleri yöneticisi, pazarlama uzmanı veya tarım danışmanı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, tarım ekonomisi araştırmaları yapabilir, tarım politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunabilir ve tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliği için stratejiler geliştirebilirler.