İlköğretim Matematik Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı, ilköğretim seviyesinde matematik öğretmenliği yapmak için öğretmenlere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğretmen adaylarına matematik öğretimi konusunda derinlemesine bir eğitim sunar.

Program, öğrencilere matematik öğretimindeki pedagojik yaklaşımlar, öğretim teknikleri, matematik öğretim materyalleri, öğrenci değerlendirme teknikleri ve ilgili araştırma alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar. Mezunlar, ilköğretim okullarında matematik öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, matematik eğitimi materyalleri geliştirebilir, ders programlarını düzenleyebilir ve matematik eğitimiyle ilgili araştırmalar yapabilirler.