Bilgisayar Oyunları Teknolojisi Yüksek Lisans Programı Nedir

Bilgisayar Oyunları Teknolojisi Yüksek Lisans Programı, bilgisayar oyunlarına yönelik teknolojik ve yaratıcı becerileri geliştirmeyi hedefleyen bir programdır. Bu programda, oyun tasarımı, oyun geliştirme süreci, oyun motorları, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, grafik programlama, yapay zeka gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere, oyun tasarımı ve geliştirme süreçlerini anlama, oyun motorları ve grafik programlama konularında beceriler kazanma ve oyun teknolojilerinin uygulamalarını yapma fırsatı verilir. Mezunlar, oyun geliştirme stüdyolarında oyun tasarımcısı, oyun programcısı, grafik programcısı veya animasyon uzmanı olarak çalışabilir, oyun test mühendisi veya oyun proje yöneticisi gibi rollerde görev alabilirler. Ayrıca, bağımsız oyun geliştirme projeleri yürütebilir veya eğitim kurumlarında oyun geliştirme eğitmeni olarak çalışabilirler.