Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, mühendislik prensiplerini kullanarak tıp ve biyolojik bilimlerin çözümlemesi ve tasarımı için teknolojik çözümler geliştiren bir disiplindir. Bu bölümde öğrenciler, biyolojik sistemlerin çalışmasını anlamak ve bu sistemleri daha iyi hale getirmek için mühendislik teknikleri kullanarak cihazlar, araçlar ve sistemler geliştirirler. Biyomedikal mühendisliği öğrencileri, biyolojik sistemlerin analizi, tasarımı, test edilmesi, kurulumu ve bakımı için gerekli olan mühendislik ilkelerini öğrenirler. Bu bölümdeki öğrenciler, tıbbi cihazların tasarımı, biyomedikal görüntüleme sistemleri, protezler, biyomoleküler sistemler ve biyomedikal bilgisayar sistemleri gibi konularda çalışırlar.

Çalışma Alanları

Biyomedikal mühendisliği mezunları, tıp, sağlık hizmetleri, araştırma ve endüstri alanlarında çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Örneğin, biyomedikal mühendisleri, araştırmacı, ürün tasarımcısı, proje yöneticisi, kalite kontrol uzmanı, klinik mühendis, cihaz satış ve pazarlama uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Biyomedikal mühendisliği mezunları, sağlık sektöründeki yenilikler ve gelişmeler konusunda öncü rol oynayarak, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve erişimini artırabilirler. Ayrıca, biyomedikal cihazların, tıbbi malzemelerin, ilaçların ve diğer biyomedikal ürünlerin tasarımı, geliştirilmesi ve test edilmesinde de çalışabilirler.