Tapu Kadastro Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Tapu Kadastro bölümü, arazi, arsa ve taşınmaz malların mülkiyeti, kullanımı, kaydedilmesi, değerlemesi ve haritalanması gibi konularla ilgilenen bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, tapu sicil işlemleri, kadastro haritalama, harita bilgisi, coğrafi bilgi sistemleri, mülkiyet hukuku, değerleme ve emlak vergisi konularında eğitim alırlar. Tapu Kadastro bölümü mezunları, genellikle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde, yerel yönetimlerde, emlak şirketlerinde, özel kadastro firmalarında veya özel şirketlerde çalışabilirler. Bu alanlarda, arazi mülkiyetinin kaydedilmesi, haritalanması, değerlemesi ve yönetimi gibi görevler üstlenebilirler.

Mezunlar, tapu sicil işlemleri, kadastro haritalama ve arazi yönetimi konularında çalışabilirler. Ayrıca, özel emlak şirketlerinde, değerleme ve emlak vergisi işlemlerinde görev alabilirler.Tapu Kadastro bölümü mezunları ayrıca, özel kadastro firmalarında veya özel şirketlerde de çalışabilirler. Bu firmalarda, tapu sicil işlemleri, kadastro haritalama ve arazi yönetimi hizmetleri sunulur.

Mezunlar, bu firmalarda, kadastro ve haritalama işlemleri yapabilir veya bu işlemlerin yönetimini üstlenebilirler.Sonuç olarak, Tapu Kadastro bölümü mezunları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde, yerel yönetimlerde, emlak şirketlerinde, özel kadastro firmalarında veya özel şirketlerde çalışabilirler. Mezunlar, tapu sicil işlemleri, kadastro haritalama, arazi yönetimi, değerleme ve emlak vergisi işlemleri gibi konularla ilgili işler yapabilirler.