Bilişim Hukuku Yl. Prg. Nedir ?

Bilişim Hukuku Yüksek Lisans Programı, bilişim teknolojileriyle ilgili hukuki konuları araştıran ve uygulayan bir programdır. Bu programda, bilişim hukuku, veri koruma, telif hakları, siber güvenlik, bilgi güvenliği, internet yasaları ve diğer ilgili hukuki konular üzerinde çalışılır. Öğrencilere, bilişim hukuku ilkeleri, mevzuatı ve uygulamalarını anlama, teknoloji şirketlerinin hukuki gereksinimlerini değerlendirme ve uyumluluk stratejileri geliştirme becerileri kazandırılır. Mezunlar, hukuk firmalarında bilişim hukuku avukatı, şirketlerde veri koruma uzmanı veya danışmanı, kamu kurumlarında hukuk müşaviri veya siber güvenlik hukuku uzmanı gibi rollerde çalışabilirler. Ayrıca, eğitim kurumlarında bilişim hukuku eğitmeni olarak görev alabilirler.