Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı, bilişim teknolojilerinin organizasyonlarda etkili bir şekilde kullanılmasını araştıran bir programdır. Bu programda, bilgi sistemleri yönetimi, iş analitiği, veri yönetimi, karar destek sistemleri, proje yönetimi ve bilgi güvenliği gibi konular ayrıntılı olarak ele alınır. Mezunlar, bilgi sistemleri yöneticisi, iş analisti, proje yöneticisi, veri analisti veya bilişim danışmanı gibi rollerde çalışabilirler. Çalışma alanları arasında şirketlerin bilişim departmanları, danışmanlık firmaları, teknoloji şirketleri ve kamu kuruluşları yer alır.