Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı ise biyolojik sistemlerin ve mühendislik ilkelerinin birleştiği bir alanda uzmanlık kazandıran bir programdır. Bu programda öğrencilere biyomedikal cihazlar, biyomalzeme ve doku mühendisliği, biyomedikal görüntüleme, biyosensörler ve biyolojik sinyal işleme gibi konular öğretilir.

Biyomühendislik mezunları, sağlık sektöründe tıbbi cihazların tasarımı ve geliştirilmesi, biyomedikal araştırmalar, biyomedikal mühendislik danışmanlığı gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, araştırma laboratuvarlarında, akademik kurumlarda veya ilaç endüstrisinde biyoteknoloji ve biyomedikal alanlarında araştırmalara katılabilirler.