Deprem Ve Yapı Mühendisliği Yl. Prg. Nedir ?

Deprem ve Yapı Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, depremler ve yapıların davranışı arasındaki ilişkiyi incelemeyi hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, deprem kaynakları, deprem hareketlerinin tahmin edilmesi, yapıların deprem etkisine karşı tepkisi, yapısal analiz ve tasarım yöntemleri gibi konuları kapsar.

Öğrenciler, deprem kaynaklı hasarların analizini yapabilir, yapısal güçlendirme stratejileri geliştirebilir ve deprem etkisi altında yapıların performansını değerlendirebilirler. Mezunlar, araştırma merkezlerinde, inşaat şirketlerinde veya akademik kurumlarda çalışabilir ve deprem mühendisliği alanında ileri düzeyde uzmanlık sağlayabilirler.