Biyoteknoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Biyoteknoloji Yüksek Lisans Programı, biyolojik sistemlerin kullanımıyla ilgili uygulamalı araştırmalar ve teknolojik gelişmeler üzerine odaklanan bir programdır. Bu programda, öğrenciler biyoloji, kimya, genetik, mikrobiyoloji ve mühendislik prensiplerini bir araya getirerek biyoteknoloji alanında uzmanlaşırlar.

Biyoteknoloji yöntemleri ve araçları, genetik mühendislik, biyosentez, biyokimyasal işlemler, biyoteknolojik ürün geliştirme gibi konular üzerinde çalışılır. Biyoteknoloji mezunları, ilaç endüstrisi, tarım ve gıda sektörü, enerji üretimi, çevre koruma ve biyoteknoloji araştırma merkezleri gibi çeşitli alanlarda çalışabilirler.