Elektrik Tesisleri Yl. Prg. Nedir? Ne İş Yapar?

Elektrik Tesisleri Yüksek Lisans Programı, öğrencilere elektrik tesisat sistemlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı konularında derinlemesine bilgi ve beceriler sunar. Bu programda, öğrenciler elektrik tesisat planlaması, dağıtım sistemleri, aydınlatma sistemleri, acil durum güç sistemleri ve güç faktörü düzenleme gibi konuları öğrenirler.

Elektrik tesisleri yüksek lisans mezunları, inşaat sektöründe, enerji şirketlerinde, kamu kurumlarında, hastanelerde, altyapı projelerinde ve danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Mezunlar, elektrik tesisatının tasarımını yapabilir, projeleri yönetebilir, kalite kontrol süreçlerini yönetebilir ve mevzuat gerekliliklerine uygunluk sağlayabilir. Elektrik tesisleri, güvenli ve etkili bir şekilde çalışabilmesi için uzmanlık ve deneyim gerektiren bir alandır ve mezunlarının talep edildiği bir sektördür.