Bölge Planlama Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Bölge Planlama Yüksek Lisans Programı, kentsel ve bölgesel planlama alanında uzmanlaşmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda, öğrencilere kentsel ve bölgesel planlama ilkeleri, araştırma yöntemleri, kent politikaları, şehir tasarımı ve sürdürülebilirlik gibi konularda bilgi ve beceriler kazandırılır.

Öğrenciler, toplumsal, çevresel ve ekonomik faktörleri dikkate alarak kentsel ve bölgesel alanlarda planlama stratejileri geliştirme yeteneği kazanırlar. Bölge Planlama mezunları, belediyeler, kamu kurumları, özel sektör firmaları, kentsel tasarım şirketleri ve danışmanlık firmalarında çalışabilirler.