Farmakognozi Yl. Prg. Nedir ?

Farmakognozi Yüksek Lisans Programı, bitkisel kaynaklı ilaçlar ve doğal ürünlerin kullanımını, kimyasını, etkilerini ve değerlendirilmesini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, bitki özleri, bitkisel ilaçlar, aktif bileşenlerin analizi, bitkisel kaynaklı ilaç geliştirme, bitki farmakolojisi ve toksikolojisi gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilaç ve kozmetik şirketlerinde, araştırma merkezlerinde, bitkisel ürünler endüstrisinde veya akademik kurumlarda çalışabilirler. Bitkisel kaynaklı ilaç geliştirme projelerine katılabilir, bitkisel ürünlerin kimyasal analizlerini yapabilir, bitki farmakolojisi ve toksikolojisi üzerine çalışmalar yapabilir ve bitkisel ürünlerin etkinlik ve güvenlik değerlendirmelerine katkıda bulunabilirler.