Epidemiyoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Epidemiyoloji Yüksek Lisans Programı, hastalıkların dağılımı, nedenleri ve kontrolü üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, epidemiyolojik yöntemler, hastalık yayılımı, risk faktörleri, epidemiyolojik veri analizi, hastalık kontrol stratejileri ve epidemiyolojik araştırma yöntemleri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, sağlık kuruluşlarında, halk sağlığı birimlerinde, epidemiyoloji merkezlerinde veya araştırma kuruluşlarında çalışabilirler. Epidemiyolojik araştırmalar yapabilir, hastalık kontrol stratejileri geliştirebilir, epidemiyolojik veri analizi yapabilir ve hastalık yayılımını izlemek için izleme sistemleri oluşturabilirler.